Lentotoiminta

.
Vuoden 2016 lupakirjakurssit alkavat huhtikuussa:

PHIL kouluttaa muitakin nuoria kuin ilmailulinjalaisia! Kaikki nuoret ja nuorekkaat ihmiset ovat tervetulleita mukaan niin lentämään kuin simulaattorikerhoihinkin!

(Ilmailulinjaa koskevat teoria- ja lento-osien IL6, 7 ja 8 kurssikuvaukset ja hinnat löytyvät kohdasta lukion ilmailulinja oppiaineen kurssit 1-8)

.

Kevytlentokoneilla tarkoitetaan kaksipaikkaisia, yksimoottorisia lentokoneita, joiden suurin laskennallinen lentoonlähtömassa on 450 kg ja joiden suurin sallittu sakkausnopeus on 65 km/h.

Lupakirjakurssi käsittää 48 teoriatuntia ja n.25 lentotuntia. Teoriaopetus pidetään yhtenä iltana viikossa 4 oppituntia kerrallaan (oppitunnin pituus on 45 min). Lentokoulutus suoritetaan oppilaan ja opettajan aikataulun mukaisesti. Aikaa lupakirjan suorittamiseen kuluu säistä ja omasta ajankäytöstä riippuen n.3 -6 kk.

Kurssin hinta on tällä hetkellä ilmailulinjan ulkopuolella noin 4500€. Hinta muodostuu teoriaosuudesta, joka suoritetaan Suomen Urheiluilmailuopiston verkkokurssina ja lento-osuudesta (4050€). Sen lisäksi tulee joitain viranomaismaksuja (lääkärintarkastus, lupakirja maksut, yhdistyksen jäsenmaksu, oppikirja). Kurssin voi maksaa kuudessa erässä. Lisätietoa teorian verkkokoulutuksesta www.ilmailuverkko.fi .

Normaali terveys riittää, eivätkä silmälasitkaan ole este. Yläikärajaa harrastuksessa ei ole ja kurssille pääsee jo 16 -vuotiaana. Kevytilmailu sopii hyvin kaikenikäisille miehille sekä naisille.

Kurssin jälkeen

  • kun kokonaislentoaika 35 tuntia joista 15 tuntia yksinlentoja matkustajankuljetusoikeus
  • vesilento-oikeus, voi aloittaa kun on matkustajankuljetusoikeus
  • suksilento, voi aloittaa kun on matkustajankuljetusoikeus
  • ultrakevytlennonopettaja, voi aloittaa kun kokonaislentokokemus 100 tuntia
  • hinauslento-oikeus, voi aloittaa kun kokonaislentokokemus 150 tuntia

Vaihtoehtoiset lentokurssit

Tutustumiskurssi yksinlentovaiheeseen 8h

Tutustumiskurssi yksinlentovaiheeseen 8 h koulutusohjelma
Lento-osan aikana simulaattoriopinnoin tuettu teorian kertausosio
Kurssin hinta 1200 €

Tutustumiskurssi 2h

Lentokoneen ohjaamisen ja ilmatilassa toimimisen perusteet 2h koulutusohjelma

Kurssin hinta 320 €

Koulutuksesta saa lentokoulutustodistuksen, joka oikeuttaa lentokoulutuksen jatkamiseen suomalaisissakoulutusorganisaatioissa.

Tutustumiskurssin lentotunnit huomioidaan tällöin täysmääräisesti jos kurssilainen jatkaa lentämistä lupakirjaan asti.

Koulukoneena Eurostar EV-97

Eurostar kuuluu sarjaan kevytilmailun “Mercedes”. Helppohoitoinen ja kokometallinen tunnetun tsekkiläisen lentokonetehtaan tuote, joka saa tutustujan ihastumaan. Koneen viimeistely on omaa luokkaansa, mutta vasta ilmassa saa tuntuman siitä, mitä alan huippuosaamisella on saatu aikaan.

Koulukoneena Eurostar on erinomainen, joskin hieman vaativampi kuin Ikarus. Hyvä näkyvyys ja kahdet ohjaimet tekevät lentotunnista nautinnollisen.

Lento-ominaisuudet ovat vertaansa vailla niin vauhdikkaassa 270 km/t maksiminopeudessa kuin 65 km/t hidaslennossakin. Eurostar muodostaa harmonisen kokonaisuuden niin suorituskyvyn, lento-ominaisuuksien kuin työnlaadunkin suhteen.

.

Lentokoulutuksen täydennys kerhotoiminnalla

Kerran viikossa järjestettävässä simulaattorikerhossa lento-oppilas pääsee harjoittelemaan lentämistä simulaation parissa, joka edistää lentokoulutusta sekä täydentää ja ylläpitää lentotaitoa. Virtuaalilentämisen valmiuksia testataan lentokauden aikana niin yksin, kaksin kuin isommassakin porukassa. Jatkokoulutustarve tulee kerhoilloissa hyvin ilmi ja ilmi tulleet kehityskohteet hoidetaan kuntoon lennonopettajien tuella.

Yhteistyö Kouvolan Seudun Ilmailuyhdistyksen takaa purjelennosta kiinnostuneille todellista urheiluilmailua.
Leirimuotoisilla vierailuilla suoritetaan lupakirjoja ja kelpuutuksia. Samassa yhteydessä koulutamme uusia nuoria hinauslentäjiä.

Varsinaisella lentokaudella kehitämme myös tarkkuuslennon valmiuksia pienimuotoisilla kilpailuilla,
tähtäimenä tietenkin SM -tason kilpailut